ARA_Bicis elèctriques de baix manteniment - Edu Sentís | One Life. Live it !
1589
post-template-default,single,single-post,postid-1589,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

ARA_Bicis elèctriques de baix manteniment

ARA_Bicis elèctriques de baix manteniment

Edu Sentís va crear fa deu anys l’empresa Edse Inventiva, dedicada al disseny d’aparcaments de bicicletes, tant per a espais públicscomper al garatge de casa.

El 2008 l’estancament de les comandes per part dels ajuntaments i la necessitat de buscar nous mercats el van portar a innovar en el terreny de la bicicleta pública. “Vam viatjar per tot el món per observar els models d’altres països”, explica aquest emprenedor autodidacte i amant de les bicicletes de Rubí. Sentís es va dedicar a desenvolupar un model de bici eléctrica apta per al servei públic, que fos lleugera i fàcil demantenir.

El resultat ha estat Urbikes, un model innovador i sostenible que a finals de l’any passat va ser seleccionat per implantar-se a la xarxa de bicis elèctriques de tot Dinamarca. La bici, feta d’alumini, té dues particularitats principals: no té cadena, gràcies a un sistema d’eixos de càrrega, semblant al de les motos, i les rodes són massisses i no es punxen.

Fàcil manteniment

“Tot plegat permet reduir un 80% els costos de mantenimentd’una bici convencional”, assegura Sentís,que abans de fundar Edse va treballar de mecànic. L’explotació del sistema

de bicis elèctriques Urbike a Dinamarca anirà a càrrec de Go Bike, l’empresa danesa que en

realitat ha guanyat el concurs. Modular li cedeix la llicència de fabricació, ja que per produir-les aquí necessitarien “més finançament”, reconeix Sentís.

El 2010 Modular es va beneficiar d’una ronda d’inversió de 200.000 euros i va facturar el 2012 prop de 270.000 euros, el 80% a l’exterior (inclou part de la venda de la llicència a GoBike),

però el capital segueix sent insuficient per ampliar la producció  local. De moment, a la planta catalana de Modular s’hi seguirán fabricant els aparcabicis,

fins ara la principal fontd’ingressos de l’empresa. D’altrabanda, “a Dinamarca són molt exigents ambels requisits de fabricació”, diu Sentís.En l’acord firmat amb GoBike, l’empresa danesa té dret a canviar tant la forma de la bici i els proveïdors dels components comles bateries i la tauleta integrada almanillar, que permet integrar publicitat per GPS.

El projecte danès començarà a Copenhaguen, amb la implantació de prop de 1.250 bicis, aun preu aproximat de 1.500 euros, i després s’estendrà per la resta de ciutats del país. “Es tracta d’un modelméscar que altres, però el seu baix cost de manteniment el famés atractiu”, diu Sentís.

 Antiquats

Entre els objectius de Modular hi ha penetrar en el mercat nord-americà, començant per Miami, de lamàde GoBike. El mercat español és més difícil, “perquè la majoria de projectes ja estan assignats i hi ha molta política pel mig”, diu Sentís.

L’emprenedor critica que el Bicing de Barcelona està antiquat i s’hauria d’haver canviat fa temps.

Amés, “si es tracta d’un servei públic hauria de ser de bici elèctrica, perquè si no limites l’ús de les persones lesionades o discapacitades, o que no els agradi pedalejar”.

Publicado por DIARI ARA (leer publicación original)

 

ARA_1