DIARI DE RUBÍ_La bici Urbikes dissenyada a Rubí, rodarà per Dinamarca (Cat) - Edu Sentís | One Life. Live it !
1599
post-template-default,single,single-post,postid-1599,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

DIARI DE RUBÍ_La bici Urbikes dissenyada a Rubí, rodarà per Dinamarca (Cat)

DIARI DE RUBÍ_La bici Urbikes dissenyada a Rubí, rodarà per Dinamarca (Cat)

Una empresa local ven la llicència per fabricar les bicis públiques de Copenhaguen. L’empresa rubinenca Edse Inventiva, que dissenya i inventa bicicletes d’ús industrial, ha venut la llicència per fabricar les bicicletes industrials públiques de Copenhaguen, al voltant d’11.000 unitats.
L’empresa, que va guanyar el concurs públic amb l’Urbikes, va intentar en un primer moment fabricar les bicicletes a Catalunya però no va trobar fi nançament.
Davant d’aquesta situació, Edse Inventiva va decidir vendre la llicència a una empresa alemanya, que serà l’encarregada de fabricar el model: “És un projecte de molts diners i  nosaltres som molt peti ts”, ha explicat l’inventor de l’Urbikes, Edu Sentí s, que afegeix que estan “molt contents amb l’operació, hem venut el coneixement que és el millor que tenim”.
D’altra banda, vendre la llicència i deixar la fabricació en mans externes els permet conti nuar treballant en el que més els hi agrada, inventar i dissenyar: “Podríem estar fabricant bicicletes però ara la resta de projectes que tenim poden seguir ti rant endavant, de l’altra manera haguéssim estat un any amb el tema de Copenhaguen”.

Com és l’Urbikes?
Edse Inventiva fa 7 anys que va obrir a Rubí i té una plantilla de 10 empleats que es dedica a dissenyar i crear bicicletes industrials que puguin servir tant a sistemes de bicicleta pública, com hotels, empreses de lloguer de bicicletes, etc. L’Urbikes és un vehicle elèctric lleuger amb rodes massisses que no es punxen i no porta cadena sinó una transmissió per eix cardan. L’inventor Edu Sentí s amb un model d’Urbikes, similar al que es fabricarà a Alemanya. Dan Stanescu Això fa que el sistema sigui perdurable i de baix manteniment.
Més enllà d’aquest model, que aviat estarà implantat a Dinamarca, l’empresa està fent una prova pilot a Amsterdam i ha comercialitzat un model a Grècia.

A més, té projectes entre mans als Estats Units i a Llatinoamèrica.

DIARI_RUBI_1