INCURSIO A L'ANTIC BALNEARI DE PANTICOSA (cat) - Edu Sentís | One Life. Live it !
14072
post-template-default,single,single-post,postid-14072,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

INCURSIO A L’ANTIC BALNEARI DE PANTICOSA (cat)

Doncs això és el que queda de l’antic complex de Panticosa. Després de llegir la seva història des de l’etapa de gran furor va caure en decadència i abandonament cap al 1970.

No m’ho vaig pensar ni un moment, Càmera en mà i a documentar. Està a punt de caure i desaparèixer tota la seva història.

 

El 2002 es va vendre el complex a una constructora que més enllà de recuperar el patrimoni protegit el va rebentar i es va carregar tot l’antic i va construir un complex nou de formigó i luxe. Val a dir que sent relativament nou sembla que caigui tot i el luxe és molt relatiu. Però imaginar com era abans i com ho devien viure amb aquelles fonts sí que devia ser un luxe.

 

Van refer els hotels amb bombo i platillo a l’estil de luxe sense control del govern que se’ls hi va escapar de les mans o potser inclús i van participar canviant propietats.

 

L’església es va salvar perquè es volia traslladar de lloc, però per sort “la iglesia no se toca” i en aquest cas va sobreviure tal com era.

 

Les excavadores van provocar el dessecament de totes les fonts termals i en les actuals TERMES DE TIBERIO l’Aigua s’escalfa artificialment.


Sempre que faig una incursió tinc molt clar que si entres a un lloc abandonat, segurament estàs entrant a una propietat privada i no hi pots entrar. Intento esbrinar el propietari i demanar permís. Si no tens permís aleshores actues sota la teva responsabilitat i s’ha de respectar tot tal com està, i quan surtis de la instal·lació ningú i menys la instal·lació ha d’haver notat que hi has entrat. No es pot tocar res i menys agafar.

–  Take photos and disappear just like you appeared  –

Don’t touch anything, just feel. (Edu Sentis)