Incursió al restaurant del camp de golf de Can Sant Joan (cat) - Edu Sentís | One Life. Live it !
12266
post-template-default,single,single-post,postid-12266,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Incursió al restaurant del camp de golf de Can Sant Joan (cat)

Incursió al restaurant del camp de golf abandonat aprofitant que la reixa està trencada. Malauradament en pocs mesos està tot trinxat pel poc respecte per l’entorn.

Actualitat:

El primer camp de golf públic de Catalunya va inaugurar-se l’any 1994 i va tancar per ordre judicial l’abril de 2018. La Federació Catalana de Golf, concessionària del camp, tenia els drets d’explotació fins el 2064, però va cedir-ne la gestió a diverses empreses. L’última, Puro Campo SL, va declarar-se en fallida i la Federació no va aconseguir trobar cap altre inversor interessat en mantenir viu el projecte. Ara fa un any, l’Incasòl va recuperar els terrenys després que la Federació Catalana de Golf comuniqués que renunciava als drets de l’equipament.

El tancament i abandonament del camp de golf va fer que, en un primer moment, part de les instal·lacions fossin saquejades -com ara l’edifici del restaurant i el magatzem principal-, però amb el pas del temps les gairebé 90 hectàrees de bosc i camps van anar convertint-se en un espai de passeig molt freqüentat pels veïns de Rubí i Sant Cugat. Sens dubte, el post-confinament dels últims mesos ha facilitat que moltes persones descobrissin aquest pulmó verd situat entre els dos municipis.

Font: Tot Rubí https://www.totrubi.cat/actualitat/societat/generalitat-treballa-reobrir-camp-golf-can-sant-joan_2140336102.html

La història:

1991
Es decideix destinar una part dels terrenys destinats a fer-hi un camp de golf. L’INCASOL expropia més de 100 hectàries, de les quals una vuitantena es destinaran al camp.

1994
S’inaugura el primer camp de golf públic de Catalunya.
1994 els terrenys van esdevenir el Camp de golf de Can Sant Joan, el primer camp de golf públic de Catalunya. La construcció va ser impulsada per les federacions Espanyola i Catalana de Golf amb la col·laboració de l’Incasòl i del Consell Superior d’Esports. La Federació Catalana va adquirir un dret d’ús fins el 2069, per un valor de 3.750.000 de pessetes, i amb un cànon anual de 50.000 pessetes.

El circuit, dissenyat per Severiano Ballesteros, és de 3.164 metres de gespa i ocupa una extensió de 30 hectàrees, a la zona que pertany al terme municipal de Sant Cugat.

2004
Inauguració oficial dels 18 forats del camp de golf, que ja pot acollir tornejos internacionals.

2013
La Federació Catalana de Golf ven el camp públic de Can Sant Joan a l’empresa Metropolitan Golf Barcelona, una empresa creada dues setmanes abans.

2017
El camp torna a canviar de mans i passa a l’empresa Puro Campo, que en tindrà la concessió i l’explotació fins al 2068 i en vol fer un «referent estatal» del golf.

2018
El Golf Can Sant Joan tanca per ‘evidents i manifestos incompliments de la societat que gestionava’ la instal·lació, segons un comunicat de la Federació Catalana de Golf. Una ordre judicial dona per exhaurit l’acord amb Puro Campo per irregularitats arran d’una denúncia de l’ens federatiu. Així, la gestió torna a mans de la Federació, que no se’n pot fer càrrec i busca un operador per evitar el tancament definitiu de l’equipament.

2019
Els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí aproven estudiar que el camp de golf es reconverteixi en un parc públic interurbà.
Mesos més tard, l’INCASÒL recupera els terrenys del camp de golf de Can Sant Joan després que la Federació Catalana de Golf comuniqués que renunciava als drets de l’equipament.

2020
L’INCASÒL anuncia, després que ho publiquin diversos mitjans, que té la intenció de reobrir el camp de golf. L’objectiu és projectar un camp més petit principalment enfocat a l’esport base i gestionat per un operador privat. Setmanes més tard neix la plataforma ‘Reconvertim el Camp de Golf’, impulsada per associacions de Rubí i de Sant Cugat i que reclama de nou que l’espai passi a ser un parc públic interurbà.

Font: https://www.cugat.cat/noticies/societat/151529/el-camp-de-golf-de-can-sant-joan_-tres-decades-de-reivindicacions-ve%EFnal


Sempre que faig una incursió s’ha de tenir molt clar que si entres a un lloc abandonat segurament, estàs entrant a una propietat privada. Si no tens permís aleshores actues sota la teva responsabilitat i s’ha de respectar tot tal com està, i quan surtis de la instal·lació ningú ha d’haver notat que hi has entrat i menys la instal·lació. No es pot tocar res i menys agafar.

— Take photos and disappear just like you appeared –

Don’t touch anything, just feel. Edu Sentis