Instal·lació d’un hort solar a l’edifici Nuus (Cat) - Edu Sentís | One Life. Live it !
10294
post-template-default,single,single-post,postid-10294,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Instal·lació d’un hort solar a l’edifici Nuus (Cat)

REVELDIA es el que defineix quan hi ha un fet o una llei injusta davant meu. NO ES POT POSSAR UN IMPOST PER UTILITZAR EL SOL.

Puc entendre moltes coses, però hi ha d’altres que als humans se’ns escapen. Com es pot cobrar, o tenir la cara d’intentar limitar algo que porta i portarà milers d’anys mes que tu? Com si fossis el seu propietari, Com l’aire, el  sol, el temps….

Doncs després de que s’aprovés l’impost del sol vam muntar unes plaques solar i generar energia per la nostra comunitat de  dissenyadors. Ara ja fa gairebé 2 anys i no ha parat de generar part del que els nostres ordinadors consumeixen. Dissenyem consumint energia neta. I l’altre la que paguem, la paguem a companyies de renovables com SOM ENERGIA.

Ens van deixar dos becaris fantàstics, en Ramiro i en Jordi que havien de fer practiques obligades a una empresa. Doncs som-hi. Ells van fer el càlcul i van aprendre com s’executen les teories estudiades. Ens van regalar 3 plaques de 150w gracies a Intiam Ruai que sempre agrairem. Aquest petis passos fan canviar el mon poc a poc.

I vam aconseguir un inversor. I això va ser Dit i fet. Vaig dissenyar l’estructura amb fusta i ho vam muntar. Vam pujar l’interruptor i mai mes ha deixat de funcionar, i quan sentim que s’engega el ventilador del inversor es que s’està escalfant de tanta energia que genera, i això ens enorgulleix. Un pas mes que camina al costat del que penso, fins que es derroqui l’impost del sol.

 

Resum de l’impost del Sol.

Què és l’impost al Sol

Darrerament s’està parlant molt de l’impost al Sol, però, en què consisteix? A qui beneficia? A què es deu la polèmica? A continuació expliquem en què consisteix aquest impost i en quina situació es troba actualment a l’Estat espanyol.

En què consisteix l’impost al Sol

L’impost al Sol és el nom amb què es coneix el peatge de suport, recollit a la Llei del Sector elèctric de 2013. Aquest obliga al consumidor a contribuir de manera addicional i per partida doble (ja que ja ho paga com a potència en la seva factura elèctrica) als costos i serveis del sistema per l’energia autoconsumida.

En el Reial decret aprovat a l’octubre de 2015, s’estableix que les plaques instal·lades abans d’aquesta data han d’estar regularitzades i incloure l’impost al Sol. Anteriorment, els usuaris d’energia fotovoltaica usaven energia de la xarxa elèctrica quan els feia falta i l’excedent ho venien. Amb la nova situació, els usuaris han de pagar per cada placa solar que tinguin.

Es preveuen sancions entre els 6 i els 60 milions d’euros als usuaris amb panells no regularitzats.

Posicionament dels partits polítics respecte a l’impost al Sol

Tots els partits a excepció del Partit Popular (PP) i Foro Asturias, s’han unit en contra del Reial decret d’ Autoconsum i el seu famós impost al Sol. El passat mes de gener els partits polítics Podemos, Ciutadans, PSOE, ERC, PNB, l’antiga CiU, Bildu, Coalición Canaria, Nueva Canaria i UPN van signar una proposició de llei que van registrar el Congrés per eliminar l’impost al Sol i, per tant, afavorir l’autoconsum energètic.

El text que signen demana, segons el diari El Confidencial:

  • Retirada dels càrrecs sobre l’energia fotovoltaica autoconsumida.
  • Reducció de les sancions que imposa el decret al 10% de la facturació anual.
  • Fer més fàcil la gestió burocràtica dels excedents.

Aquest text va ser rebutjat pel Govern el passat mes de març. Els motius esgrimits per al rebuig són econòmics. Argumenten que el autoconsum representa el 2% del volum total. Això suposa, segons L’Economista, 220 milions que no es negociarien al mercat regulat. I afegeix que sense explicar aquests es produiria un minvament de 74 milions en la recaptació fiscal entre l’impost de generació (15 milions), l’IVA (48 milions) o l’impost especial d’electricitat (11 milions).

Es considera que els beneficiaris d’aquesta llei, que castiga l’autoconsum elèctric, són les companyies elèctriques.

Els partits contraris han anunciat que pensen seguir lluitant per derrocar l’impost al Sol.

Font: http://www.roigsat.com/que-impuesto-sol/

1494072952815

1494072966821

[/vc_column_text]
[/vc_column][/vc_row]