L'Omega. Disseny i creativitat d'un aparcabicicletes simple (cat) - Edu Sentís | One Life. Live it !
7292
post-template-default,single,single-post,postid-7292,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

L’Omega. Disseny i creativitat d’un aparcabicicletes simple (cat)

Al 2010 com en altres moments, se’m va encendre la bombeta. Eureka !! Vaig posar-me a dissenyar aquest aparcabicicletes fins trobar el disseny bàsic. Com m’agraden els dissenys sencills a mi. M’encanta arribar a l’essència de les formes.

Orgullós del disseny i funcionalitat creat en un moment de la meva vida molt inspirada. La solució de la Omega donava i dona encara resposta a l’aparcament amb seguretat de moltes bicicletes i a moltes ciutats. Milers d’aquest petits invents, senills, pràctics, robustos, estan repartits per arreu del mon. Donant servei cada dia als usuaris que les fa servir i content d’haver-los facilitat una mica la vida millorant aquest mont a traves del disseny simple i la funcionalitat. Fa anys que els veig instal·lats i encara estam com el primer dia.

 

Tot i aquest disseny donar cabuda a una protecció industrial ha estat copiada infinitat de vegades. Tan ès això que no se si sentir-me orgullós o remetre a la ràbia d’impotència. Inclùs la plataforma Alibaba.com xinesa la té replicada.

http://www.alibaba.com/product-detail/2015-cool-floor-mounted-circular-bicycle_60211001581.html

 

2016-03-27 16_28_30-2015 Cool Floor Mounted Circular Bicycle Display Stand Round Bike Stand With Bes

 

Però el cert es que si un disseny es copia deu ser un bon disseny.

 

 

El procés de disseny d’un aparcament compatibles amb totes les bicicletes no es fàcil. De fet als països nòrdics es molt mes fàcil i tots son quasi be iguals ja totes les bicis acostumen a tenir la mateixa alçada, el mateix diàmetres de roda i la mateixa amplada sense parlar de la cultura i el vandalisme.

2016-03-27 16_40_17-AutoCAD Mechanical 2013 - [geometria_omega.dwg]

 

 

 

 

 

Les premisses aquí van ser, per a tots les mides, amples de roda i diàmetres. Es a dir Mountain bikes, bicis de ciutat, trialsin, nen petit, carretera, plegables etc… Hi ha molta gama aqui i la compatibilitat ha de ser absoluta.

Això va fer descriure una mitja circumferència que passes per tots els punts imprescindibles per la seguretat de qualsevol bicicletes. El quadre i les dues rodes.

A partir d’aquí el material per ser un producte anta vandàlic i senill de fabricar. La base es la que li va donar una forma de Omega i el seu nom.

2016-03-27 16_40_45-AutoCAD Mechanical 2013 - [omega instalacio.dwg]

 

 

 

Guardar

Guardar