Recuperant el cup per les aigües pluvials (Cat) - Edu Sentís | One Life. Live it !
10831
post-template-default,single,single-post,postid-10831,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

Recuperant el cup per les aigües pluvials (Cat)

I la sorpresa confirma la meva intuïció del descobriment de dos cups de vi a l’antiga casa del 1882. Volia amb la reforma de pisoft.org fer un dipòsit per les aigües pluvials però a part de molta feina era complicat.

Però sabia d’algú que m’havia dit que en aquesta casa com en moltes antigues hi havia el cups o recipients on es trepitjava el vi o es deixava fermentar.

Cup és un recipient sobre el qual es trepitja el raïm i on el most que s’obté es va transformant en vi. També és el local separat de la casa, destinat a la fabricació del vi, l’edifici on es produeix. Cup és sinònim de trull i de tina.

Doncs mans a l’obra. Ens posem a rebentar el terra fins trobar-los. I aquí estaven. Fins fa poc vaig dormir 5 anys a sobre d’aquest cups que era on estava situat el meu llit.

No he trobar massa informació sobre els cups de forma quadrada i les seves rajoles vitrificades. Aquest en concret l’havien omplert amb runa per donar-lo per abandonat.

http://Cup (enologia)

Comencem a treure runa i anem trobant restes del que era l’antiga casa. Ceràmiques, fustes, rajoles i plats trencats. Tot va anar a parar aquí per tapar-lo.

Les mides que surten de cada cup son de 2m x 2m x 1,6 m d’alçada. Així que com a dipòsit d’aigües pluvials hi caben 6400 litres d’aigua en 1 cup.

Això vol dir que hem tret 6,5 tones de runa…..

Però la inquietud i les ganes d’explorar i tornar-los a donar vida no s’ha fet gens ferragós !!