TALLER DE CERAMICA RAKU (cat) - Edu Sentís | One Life. Live it !
13634
post-template-default,single,single-post,postid-13634,single-format-standard,bridge-core-2.6.4,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-24.9,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.5.0,vc_responsive

TALLER DE CERAMICA RAKU (cat)

El raku és una tècnica de cocció japonesa que consisteix a treure la peça del forn al vermell viu al voltant de 950 ºC i ofegar-la en un dipòsit amb cartó, fulles seques, serradures, etc.

Les principals característiques de les peces raku són el craquejat fosc causat a l’esmalt pel xoc tèrmic. A més de les tonalitats dels òxids, que li donen una gran varietat de colors i efectes molt destacats amb zones negres sense esmalt ennegrides pel fum.

Les sessions són un ritual on els quatre elements juguen entre ells i es fusionen per generar la màgia del raku.

En Sergi Pahissa ha estat el meu professor aquest cop. Des de totes les tècniques de la ceràmica aquesta és la més orgànica de totes. Molt creativa.

El taller m’ha ensenyat a pintar les peces amb fum. Utilitzem materials orgànics per provocar fils o taques de fum, que anem fixant al fang. També hem fet saggar i hem treballat amb un forn fet amb fibra eco.

Nous detalls i dissenys fets amb mel, amb sucre, amb suc de taronja etcc.

Un món de possibilitats totes úniques.